.

Mantelzorg aanbouw als uitkomst voor uw mantelzorg

Wanneer u nu of in de nabije toekomst mantelzorg nodig hebt of gaat verschaffen, dan kan het een goede uitkomst zijn om een aanbouw voor mantelzorg te plaatsen. Alle voordelen van het plaatsen van een mantelzorgunit in uw tuin en op welke regels u moet letten, dat leest u in dit blog.

De voordelen van een zorgunit

Het plaatsen van een aanbouw voor mantelzorg in de tuin kent veel voordelen. Een mantelzorgwoning bestaat doorgaans uit een slaapkamer, toiletruimte, een keuken en een woonkamer. Dankzij een mantelzorg aanbouw die aan het huis geplaatst wordt, kunnen u en uw mantelzorger altijd in de vertrouwde omgeving blijven. Daarnaast bevordert een mantelzorgwoning uw zelfstandigheid doordat u uw eigen plek heeft met de juiste hulpmiddelen. Of u nu partners van elkaar bent of ouder en kind, een mantelzorg aanbouw is ideaal. U heeft ieder uw eigen woning, zodat u beiden uw rust en privacy heeft, maar bent toch dicht bij elkaar. Ook voor tijdelijke mantelzorg kan een aanbouw een goede optie zijn, omdat de mantelzorgwoning weer verwijdert kan worden op het moment dat de zorg niet meer nodig is. Bent u benieuwd hoe een aanbouw voor mantelzorg eruit ziet? Bekijk dan onze projecten eens.

Kopen of huren

Een aanbouw voor mantelzorg kunt u zowel kopen als huren. Wanneer de mantelzorg langdurig of permanent is, kunt u het beste een mantelzorgwoning kopen; dat scheelt op de lange termijn in de kosten. Een ander voordeel van het kopen van een mantelzorg aanbouw: u kunt de woning naar eigen smaak en wens vormgeven. Zo kan de aanbouw dus zo groot en uitgebreid worden als u wenst. Is de zorg die verleent moet worden tijdelijk, dan kan huren weer een betere optie voor u zijn. Welke optie het beste bij u past, verschilt dus per situatie. Mocht u gekozen hebben voor een koopmodel en moet u deze uiteindelijk verkopen, dan helpen wij u graag bij dit proces. Ontzorgen is onze taak en we staan u dan ook graag bij wanneer u een aanbouw voor mantelzorg nodig heeft: van begin tot eind.

Waar op te letten bij een mantelzorgwoning

Wanneer u voor een mantelzorg aanbouw kiest, zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Zo wordt de woning gefinancierd door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en moet u een WMO-indicatie aanvragen. Dat kan via de gemeente. Verder mag de aanbouw voor mantelzorg niet hoger zijn dan het huis en kan het in sommige gevallen voorkomen dat er in uw wijk het maximum aantal bijgebouwen is bereikt. Vraag dit altijd even na bij de gemeente voordat u een mantelzorgwoning koopt of huurt. Vindt u het een ingewikkeld verhaal? Thuis Aan Huis weet raad!